logo-kalor-stufeΗ Εταιρεία KALOR παράγει μια πλήρη σειρά από υψηλής απόδοσης σόμπες, οι οποίες τροφοδοτούνται από πέλετ. Υπάρχουν σόμπες για τη θέρμανση μόνο του αέρα, σόμπες για τη θέρμανση του αέρα και του νερού καθώς και ένθετα τζάκια. Οι γραμμές παραγωγής παράγουν διάφορα σχέδια σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές σε όλα τα σπίτια.

     Made in Italy Τα προϊόντα Kalor είναι Ιταλικά.  Ποιότητα και φινέτσα που ξεχωρίζουνflag_italy

pellet Πελετ , πηγη οικονομιας. Τα ξύλα και το πέλετ είναι τα καύσιμα που ανταγωνίζονται για μεγαλύτερη οικονομία. Για την επιλογή μεταξύ του ενός ή του άλλου λαμβάνουμε υπόψη ότι η μέτρηση της θερμαντικής δύναμης συνηγορεί υπέρ του πέλετ . Θερμαντική ικανότητα ξύλου 4,4kw/kg ( 18 μηνών γήρανσης ) Θερμαντική ικανότητα του πέλετ 5,3kw/kg  Η πυκνότητα του πέλετ είναι ίση με 650kg/m3 , περίπου δύο φορές μεγαλύτερη από την πυκνότητα του ξύλου σε κομμάτια. Για να αντικαταστήσετε 1 λίτρο πετρελαίου θέρμανσης είναι αρκετά 2 κιλά πέλετ . ‘Ένα κυβικό μέτρο πέλετ αντιστοιχεί κατά συνέπεια , όσον αφορά την ενέργεια , σε περίπου 320 λίτρα πετρελαίου . Η περιεκτικότητα σε νερό του πέλετ είναι ίση με το 8% του βάρους του. Το ξύλο έχει μια περιεκτικότητα σε νερό του 30-40% του βάρους του . Για το λόγο αυτό , δεν είναι ανάγκη να παραμείνει για γήρανση το πέλετ , ώστε να αποκτήσει επαρκή απόδοση θέρμανσης . Πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα καύσιμα – Υψηλότερη απόδοση θερμότητας , λιγότερος, όγκος για αποθήκευση , το πέλετ απαιτεί το μισό χώρο αποθήκευσης από ότι απαιτεί το ξύλο , χαμηλότερη τιμή και μεγάλη ευκολία ανεφοδιασμού , απλός και εύκολος στον χειρισμό

Σειρά Nux

nux_diagΥψηλότερη Απόδοση

Σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει ότι εάν 100% είναι η ποσότητα της θερμότητας που προέρχεται από την καύση , το 94,5% είναι το ποσοστό της θερμότητας που εισάγετε στο περιβάλλον και 5,5% είναι το ποσοστό της θερμότητας τα καυσαέρια. Για να αποκτηθούν αυτά τα αποτελέσματα ήταν υποχρεωτικός προσεκτικός σχεδιασμός που να μπορεί μετά να επεκταθεί μέσα στο σώμα της σόμπας , η επιφάνεια ανταλλαγής να αποδεσμεύει το ανώτατο ποσό θερμότητας από τα καυσαέρια πριν αυτά βγουν έξω από ανεμιστήρα εξαγωγής καπνού. Η επέκταση στην επιφάνεια της ανταλλαγής περιλαμβάνει ολόκληρο το πίσω μέρος της σόμπας και το σύνολο των επιφανειών των πλευρών από πάνω έως κάτω . Αυτές οι επιφάνειες αποτελούν μια αναγκαστική πορεία των 3m (1,5m ανά πλευρά ) για τα αέρια που εκπέμπουν θερμότητα σταδιακά από τη μεταφορά . Μόνο μετά από αυτή την συνεχή και συμπαγή κατασκευή , μια σόμπα γίνεται σόμπα NUX.

Σειρά Quadra

kalor_s5Αυτή η σόμπα έχει σχεδιαστεί με στόχο τη μείωση όσο το δυνατόν περισσότερο του βάθους μόλις 24,9 εκατοστών. Παρά το μικρό της μέγεθος, σε κάθε περίπτωση εγγυάται την άριστη απόδοση, διότι είναι εξοπλισμένη με έναν ειδικό κάθετο εναλλάκτη με 6 σωλήνες. Μέσα στους 6 σωλήνες ρέει αέρας από τον ανεμιστήρα που είναι τοποθετημένος στη δεξιά πλευρά της σόμπας.

Από τον ανεμιστήρα ο αέρας περνά κάτω από το θάλαμο καύσης και εισάγεται στην αριστερή πλευρά της σόμπας μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας. Οι σωλήνες έξω περιτυλίγονται από τα θερμά αέρια που προέρχονται από τον ανεμιστήρα εξαγωγής καπνού. Με αυτόν τον τρόπο οι  ατακόρυφοι σωλήνες του εναλλάκτη είναι σε θέση να επιτύχουν τη βέλτιστη ανταλλαγή εξασφαλίζοντας άριστη απόδοση.

Σε συνδυασμό με τον εναλλάκτη θερμότητας βρίσκουμε τον ανεμιστήρα εξαγωγής καπνού και το σωλήνα εξαγωγής καπνού που παρέχεται με «Τ» . έτσι ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση της σόμπας και ένθετη με τον τοίχο.
Η διοχέτευση ζεστού αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε κατακόρυφη κατεύθυνση για τη θέρμανση του διαμερίσματος ή του πάνω ορόφου, είτε σε οριζόντια κατεύθυνση για τη θέρμανση ενός δωματίου δίπλα από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένη η σόμπα. Κάτω από το συρόμενο κάλυμμα που περιέχει την οθόνη, θα βρείτε επίσης ένα σύστημα χειροκίνητης λειτουργίας διανομής θερμού αέρα μεταξύ του μπροστά και του πίσω αγωγού για τη θέρμανση ενός ή περισσοτέρων χώρων.

Σόμπες Hydro - Καλοριφέρ

kalor_s4Σομπες καλοριφερ υψηλης αποδοσης

Μεγάλη ισχύς με διπλούς κάθετους σωλήνες. Αυτός ο διπλός κάθετος σωλήνας μεγιστοποιεί τη ροή της ενέργειας που περιγράφεται στο δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, που ονομάζεται αυθόρμητη θερμική σύμβαση, σύμφωνα με την οποία η θερμότητα μεταφέρεται από ένα σύστημα με υψηλότερη θερμοκρασία σε ένα με χαμηλότερη θερμοκρασία.

Στο επάνω μέρος του θαλάμου καύσης στην πραγματικότητα οι καπνοί από την καύση έρχονται σε επαφή με ένα σώμα με διαφορετική θερμοκρασία. Τα διάφορα στάδια της μοριακής δονήσεως, λόγω της επαφής, προκαλούν τη μετάδοση της ενέργειας μεταξύ των ατόμων. Τα μόρια των αναθυμιάσεων διασπώνται, μειώνουν την πυκνότητά τους και στη συνέχεια αυθόρμητα ανεβαίνουν προκαλώντας κινήσεις προς τα επάνω. Στη συνέχεια τα θερμά καυσαέρια κατευθύνονται κατά μήκος των 20 σωλήνων και συσσωρεύουν την απώλεια θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται η εξαιρετική απόδοση αυτής της σόμπας καλοριφέρ.

Ενεργειακές σόμπες πέλλετ – Kalor