Συστήματα δομικών πλακών

Slide background

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΕΣ

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ

Slide background

AQUAPANEL

knauf_board

Η εταιρεία ΤΟΥΜΠΕΛΗΣ ΑΕ συνεργάζετε με την  KNAUF , την κορυφαία εταιρεία στον χώρο της ξηράς δόμησης , και εμπορεύετε  συστήματα δομικών πλακών.

Βασικό συστατικό των συστημάτων ξηράς δόμησης είναι οι δομικές πλάκες (σανίδες) οι οποίες χρησιμοποιούνται ως επικάλυψη ή επένδυση τοίχων, οροφών, προσόψεων ή ακόμα και ως φέροντα στοιχεία δαπέδων. Κύριος ρόλος για τις δομικές πλάκες είναι η επαρκής αντοχή, η πυροπροστασία και η ηχομόνωση. Οι δομικές πλάκες είναι διαφόρων τύπων και κατασκευάζονται από διαφορετικά υλικά, αναλόγως των απαιτήσεων.

Τα σχετικά πρότυπα παραγωγής σε ότι αφορά τα υλικά, την παραγωγή και τις ιδιότητες των δομικών πλακών ξηράς δόμησης δίνονται παρακάτω.

 • Γυψοσανίδες με χάρτινη επένδυση: EN 520, DIN 18180
 • Γυψοσανίδες μετά από κατεργασία (διάτρητες γυψοσανίδες, επεξεργασμένες γυψοσανίδες, γυψοσανίδες με λεπτές στρώσεις, π.χ μολύβδου, φύλλου αλουμινίου κλπ): EN 14190, DIN 18180
 • Πανέλα γυψοσανίδων / Betoboard, InTherm, MW: EN 13950, DIN 18184
 • Γυψοσανίδες με ενισχυμένη επένδυση / Fireboards: EN 15283-1
 • Ινοπλισμένες γυψοσανίδες / ινογυψοσανίδες Vidiwall: EN 15283-2
 • Τσιμεντοσανίδες Aquapanel: Οδηγίες των κανονισμών, ETA

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδας της KNAUF ή επικοινωνήστε μαζί μας για σας ενημερώσουμε.

Δομικές πλάκες - KNAUF

Γυψοσανίδες

cutout_kngr_527_teaser_big_complete_1Οι γυψοσανίδες αποτελούνται από έναν πυρήνα γύψου, ο οποίος επικαλύπτεται στις δύο όψεις και στις διαμήκεις ακμές από ένα ειδικό χαρτί. Η σύνθεση του γύψου στον πυρήνα μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τις απαιτήσεις.  Οι γυψοσανίδες εργοστασίου Knauf Αμφιλοχίας έχουν εξαιρετικές οικολογικές ιδιότητες που εξασφαλίζονται από την πρώτη ύλη του φυσικού ορυκτού γύψου.  Το πάχος των γυψοσανίδων ποικίλλει, με συνήθη τιμή αυτή των 12,5mm. Άλλα πάχη είναι αυτά των 15, 18, 20, 25 mm, ενώ για ειδικές εφαρμογές οι γυψοσανίδες παράγονται σε πάχος 6,5mm (για μικρής καμπυλότητας κατασκευές), 9,5mm (για κούτελα και διακομητικά στοιχεία) ή 10mm (Thermoboards). Το πάχος επηρεάζει την αντοχή, την ηχομόνωση και την πυροπροστασία. Στις σχετικές εφαρμογές το αυξημένο πάχος βελτιώνει τις αντίστοιχες ιδιότητες.

Στην πρόσθια όψη των γυψοσανίδων Knauf, παραγωγής Αμφιλοχίας, είναι σημειωμένα τα σημεία στερέωσής τους με βίδες σε αποστάσεις των 25cm. Η πίσω όψη είναι σημαδεμένη στο μέσον με στάμπα πάχους 5cm έτσι ώστε να διευκολύνεται η σωστή τοποθέτηση των ορθοστατών.

Τσιμεντοσανίδες

aquapanelΗ Knauf προσφέρει μια μοναδική τεχνολογία παραγωγής τσιμεντοσανίδας που προσαρμόζεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία δόμησης με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των μηχανικών, αρχιτεκτόνων, κατασκευαστών που ασχολούνται με κατασκευές δόμησης. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά των τσιμεντοσανίδων AQUAPANEL έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κατασκευαστικού κόσμου σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών συνδυάζοντας πλεονεκτήματα όπως αυτά που αναγράφονται παρακάτω:

 • Κόβεται και διαμορφώνεται πολύ εύκολα, ακόμη και με φαλτσέτα
 • Δεν επηρεάζεται από την επαφή της με το νερό
 • Παρουσιάζει εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες, στην υγρασία και τη μούχλα
 • Είναι το ιδανικό υπόβαθρο επικόλλησης πλακιδίων σε χώρους με υγρασία
 • Είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις κρούσεις
 • Είναι άκαυστη κατηγορίας Α1
 • Έχει ειδικά διαμορφωμένα άκρα με την τεχνολογία EasyEdge® για τέλεια αρμολόγηση
 • Δεν περιέχει οργανικά υλικά όπως χαρτί, ξύλο που μπορεί να οδηγήσουν σε φούσκωμα
 • Έχει τέλεια εμφάνιση
 • Διαθέτουν μεγάλη ποικιλία πιστοποιητικών ηχομόνωσης, θερμομόνωσης, πυραντοχής σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι τσιμεντοσανίδες AQUAPANEL διατίθενται σε δύο τύπους:cutout_kngr_1489_teaser_big_complete_1

 • AQUAPANEL Indoor: αποτελεί το ιδανικό υπόβαθρο για επένδυση πλακιδίων, μαρμάρων κ.α. σε χώρους αυξημένης υγρασίας.
 • AQUAPANEL Outdoor: συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα των συστημάτων ξηράς δόμησης με την δύναμη μιας συμβατικής τοιχοποιίας από τούβλα.

Θερμομονωτικές πλάκες

cutout_kngr_531_teaser_big_complete_1Οι θερμομονωτκές πλάκες είναι πανέλα γυψοσανίδας που φέρουν μία μονωτική στρώση κολλημένη στην πίσω όψη, κατασκευασμένη από ορυκτομάμβακα MW, EPS ή Neopor. Οι θερμομονωτικές πλάκες έχουν ως κύριο πεδίο εφαρμογής αυτό των ξηρών επενδύσεων, οι οποίες κατασκευάζονται με την επικόλληση των πλακών απευθείας σε υφιστάμενους τοίχους κάνοντας χρήση ειδικής κόλλας. Στις εφαρμογές αυτές ο ορυκτοβάμβακας εξασφαλίζει ηχομόνωση και θερμομόνωση, ενώ οι στρώσεις EPS και Neopor προσφέρουν μόνο θερμομόνωση.

Θερμομονωτική πλάκα ορυκτοβάμβακα MW

Θερμομονωτική πλάκα EPS Betoboard

Θερμομονωτική πλάκα Neopor InTherm

Ακουστικές πλάκες

cutout_kngr_517_teaser_big_complete_1Διάτρητες ηχοαπορροφητικές γυψοσανίδες Knauf Cleaneo διαφόρων σχεδίων διάτρησης και τύπων ακμής που συμβάλλουν στη βελτίωση της ακουστικής ενός χώρου. Οι διάτρητες γυψοσανίδες φέρουν επικολλημένο ακουστικό φίλτρο λευκού ή μαύρου χρώματος στην πίσω όψη τους.

Παράλληλα με την ακουστική και διακοσμητική ιδιότητά τους οι διάτρητες γυψοσανίδες Knauf®Cleaneo παράγονται σύμφωνα με το πρότυπο EN 14190 και περιέχουν άνυδρους ζεόλιθους στον πυρήνα τους οι οποίοι προσδίνουν την ιδιότητα του φυσικού καθαριστή του αέρα των εσωτερικών χώρων.

Συστήματα ξηράς δόμησης KNAUF