Η εταιρεία μας συνεργάζεται με την Interplast , που είναι είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υλικών για την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, με 30 χρόνια εγγύηση στους πλαστικούς σωλήνες για τη θέρμανση δαπέδου και 10 χρόνια σε όλα τα ορειχάλκινα εξαρτήματα.

Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Λειτουργία

endo21Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική μορφή θέρμανσης που συνδυάζει συνθήκες θερμικής άνεσης και οικονομικής λειτουργίας. Στο σύστημα αυτό, ζεστό νερό θερμοκρασίας 35-45οC κυκλοφορεί μέσα σε κύκλωμα σωληνώσεων που είναι ενσωματωμένο στο δάπεδο του χώρου, μετατρέποντας το ίδιο το δάπεδο σε θερμαντικό σώμα. Η μετάδοση της θερμότητας πραγματοποιείται με ακτινοβολία από το δάπεδο προς τον θερμαινόμενο χώρο, από τα χαμηλότερα στρώματα προς τα υψηλότερα σε όλη την επιφάνεια του χώρου χωρίς ισχυρά ρεύματα. Επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο η επιθυμητή διαστρωμάτωση της θερμοκρασίας, δηλαδή στο ύψος της κεφαλής η θερμοκρασία ανέρχεται στους 18-20οC.

Η θέρμανση μέσω σωληνώσεων που διατρέχουν όλη την επιφάνεια του χώρου εξασφαλίζει τις βασικές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής δηλαδή άνετη και υγιεινή διαβίωση σε συνθήκες θερμικής θαλπωρής. Αισθητική χωρίς περιορισμούς στην σύγχρονη μοντέρνα κατοικία και φιλικότητα προς το περιβάλλον, μπορεί κανείς να τα απολαμβάνει εύκολα εξοικονομώντας ενέργεια και έξοδα, χάρη στην ενδοδαπέδια θέρμανση!

Ιδιότητες-Πλεονεκτήματα

Η θέρμανση μέσω σωληνώσεων που διατρέχουν όλη την επιφάνεια του χώρου εξασφαλίζει τις βασικές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει κανείς με την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι:

  • Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης λόγω ομοιόμορφης θέρμανσης και έλλειψης ξηρότητας του χώρου.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας λόγω μειωμένων θερμικών απωλειών και λειτουργίας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (35oC – 45oC). Ταυτόχρονα λόγω μειωμένου λειτουργικού κόστους και κόστους συντήρησης επιτυγχάνεται βραχυπρόθεσμη απόσβεση κόστους εγκατάστασης.
  • Πλήρης εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων και ελευθερία στη διαμόρφωση τους με συνέπεια καλαίσθητες αρχιτεκτονικές διαρρυθμίσεις τους.
  • Ασφαλέστερη θέρμανση χωρίς τις καυτές επιφάνειες των θερμαντικών σωμάτων.
  • Δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με χώρους περιοδικής θέρμανσης μέσω fan coil ή θερμαντικών σωμάτων.
  • Φιλικότητα προς το περιβάλλον με τη δυνατότητα χρήσης ήπιων και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας όπως η ηλιακή, η γεωθερμική και η αντλία αέρα – νερού.
  • Δυνατότητα δροσισμού με την προσθήκη μόνο του κατάλληλου μηχανισμού παραγωγής ψυχρού νερού (ψύκτης, αντλία θερμότητας).

Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Πλαστικός σωλήνας Como floor Oxygen barrier

under16Πλαστικός σωλήνας από ειδικού τύπου πολυαιθυλένιο αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες με φραγή οξυγόνου. Η παραγωγή και ο έλεγχος ποιότητας του σωλήνα είναι σύμφωνοι με την Ευρωπαϊκή Νόρμα EN ISO 22391 και το γερμανικό πρότυπο DIN 16833. Οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητες του σωλήνα είναι πιστοποιημένες από το γερμανικό ινστιτούτο SKZ με αριθμό πιστοποιητικού Α 401. Η φραγή οξυγόνου είναι πιστοποιημένη από το γερμανικό ινστιτούτο MPA – NRW σύμφωνα με το πρότυπο DIN 4726. Η διατομή του σωλήνα στο ενδοδαπέδιο σύστημα είναι 17 x 2 mm.

Γκρουπ συλλεκτών

underpinakas2

Πρόκειται για διανομείς τύπου μπάρας, χωρίς ενώσεις, επινικελωμένους, ορειχάλκινους, ονομαστικής διαμέτρου 1” ή 1¼’’ με σπείρωμα ¾” (Eurocone). Ο συλλέκτης προσαγωγής διαθέτει ενσωματωμένους διακόπτες τύπου άλεν ή ροόμετρα, τα οποία ρυθμίζουν την παροχή κάθε κυκλώματος βάση της μελέτης του συστήματος. Ο συλλέκτης επιστροφής διαθέτει βαλβίδα για την τοποθέτηση ηλεκτροθερμικών κινητήρων (actuators), για την αυτόνομη λειτουργία κάθε κυκλώματος.

Αντλίες θερμότητας αέρος/νερού

Andlies1Πρόκειται για εξελιγμένες συσκευές οι οποίες εκμεταλλεύονται την προσφερόμενη από το περιβάλλον ενέργεια και την αξιοποιεί για τη θέρμανση και το δροσισμό οποιασδήποτε κατοικίας. Οι αντλίες θερμότητας αέρος/νερού «αντλούν» την ενέργεια από τον εξωτερικό αέρα και θερμαίνουν το νερό που διατρέχει τα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παράγουν κρύο νερό, που αξιοποιούμε για το δροσισμό του σπιτιού.

Μορφόπλακα

under56Κατασκευασμένη από διογκωμένη πολυστερίνη με φιλμ πολυαιθυλενίου και ειδική διαμόρφωση στην επιφάνεια της (τάπες). Η μορφόπλακα προσφέρει θερμομόνωση, ηχομόνωση και υγροπροστασία έναντι της τσιμεντοκονίας επικάλυψης. Εξασφαλίζει τέλεια στήριξη του σωλήνα και κάλυψή του από τη τσιμεντοκονία επικάλυψης. Επιτρέπει την τήρηση των αποστάσεων διάστρωσης των κυκλωμάτων σε βήμα 7.5cm και 15cm. Οι διαστάσεις τεμαχίου είναι 1350 x 750 mm2 και διατίθενται σε κιβώτια των 14τμχ. Η αντοχή σε θλίψη της μορφόπλακας είναι 150kPa σύμφωνα με το EN 826. Το συνολικό ύψος της μορφόπλακας (τάπα + βάση) είναι 4,5cm. Ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας είναι 0,034 w/mK και η αντίσταση θερμοδιαφυγής ανέρχεται στα 0,4m2k/W.

Ορειχάλκινα εξαρτήματα

under3

Στη γκάμα των υλικών είναι διαθέσιμα ορειχάλκινα εξαρτήματα για την ολοκληρωμένη εγκατάσταση του γκρουπ τα οποία είναι: ρακόρ σύνδεσης Φ17×2 – ¾”(Eurocone), ταφ τερματικά, αυτόματα εξαεριστικά, βαλβίδες πλήρωσης καθώς και ειδικοί μαστοί τοποθέτησης θερμομέτρων στις επιστροφές και στην κεντρική προσαγωγή.

Πίνακας μεταλλικός

under4

Πίνακας κατάλληλος για εντοιχισμό, κατασκευασμένος από γαλβανιζέ λαμαρίνα πάχους 1mm και βαμμένος με ηλεκτροστατική βαφή. Ρυθμίζεται σε ύψος έως και τα 815 mm. Έχει ρυθμιζόμενο αποσπώμενο πλαίσιο για προστασία από το σοβά, το οποίο διαμορφώνει το βάθος του πίνακα από 115 έως 165 mm.

Περιμετρική ταινία

under6Κατασκευασμένη από αφρώδες πολυαιθυλένιο πάχους 8mm και ύψος 150mm. Φέρει φιλμ νάιλον στο κατώτερο τμήμα της εμπρόσθιας όψης και ειδική κολλητική ταινία στερέωσης στην οπίσθια όψη.

Φιλέτο αρμών

under7Ειδικό φιλέτο αρμών διαστάσεων 1000 x 120 x 15 mm

Στήριγμα αρμών

under8Είναι τύπου κλιπ και χρησιμοποιούνται για την καλύτερη στήριξη του σωλήνα στη μορφόπλακα, όπου αυτό απαιτείται.

Ανέμη

under9Για τη διευκόλυνση του εγκαταστάτη, η Interplast διαθέτει ειδική ανέμη στην οποία εφαρμόζονται μεγάλα μήκη σωλήνων (600 m). Έχει χαμηλό βάρος για να μετακινείται εύκολα σε εσωτερικούς χώρους και είναι βαμμένη με ηλεκτροστατική βαφή.

Σωλήνας Aqua – plus με αλουμίνιο

under12Για τις κεντρικές στήλες η Interplast διαθέτει το σωλήνα Aqua – plus με αλουμίνιο. Με όλα τα πλεονεκτήματα των σωλήνων από PP-r και επιπλέον τον περιορισμό των γραμμικών διαστολών λόγω του φύλλου αλουμινίου. Με ολοκληρωμένη τη γκάμα των εξαρτημάτων του (ταυ, γωνίες κλπ.) εξασφαλίζεται απλότητα στην εγκατάσταση και αισθητικό τελικό αποτέλεσμα.

Τρίοδος και τετράοδος βάνα ανάμιξης

under13Με τη χρήση μιας τετράοδης βάνας ανάμειξης πραγματοποιείται μια πρώτη ρύθμιση της θερμοκρασίας του ζεστού νερού που τροφοδοτεί ο λέβητας (περίπου 50°C). Μετά την τετράοδη, τοποθετείται τρίοδος βάνα ανάμειξης στη γραμμή προσαγωγής κάθε γκρουπ συλλεκτών, μειώνοντας σε δεύτερο βαθμό και διαφορετικά για κάθε συλλέκτη τη θερμοκρασία του νερού που διοχετεύουμε στο δάπεδο

Ηλεκτροκινητήρας βανών με προρύθμιση θερμοκρασίας

under14Τοποθετείται στη τρίοδο βάνα ανάμιξης όπου με τη βοήθεια αισθητηρίου καθορίζουμε την επιθυμητή θερμοκρασία (15-70ºC) προσαγωγής των κυκλωμάτων. Παράλληλα ρυθμίζουμε το χρόνο (προτεινόμενος χρόνος 30 sec) που το αισθητήριο δίνει εντολή στον ηλεκτροκινητήρα για να εξισορροπεί τη θερμοκρασία προσαγωγής.

Υδροστάτης επαφής

under15Διακόπτει τη λειτουργία του κυκλοφορητή σε περίπτωση που υπερβεί η θερμοκρασία νερού τη μέγιστη επιθυμητή ρύθμιση.

Ηλεκτροθερμικοί κινητήρες (actuators)

Οι ηλεκτροθερμικοί κινητήρες συνδέονται μέσω μίας βάσης επικοινωνίας με τον αντίστοιχο θερμοστάτη χώρου και ανοίγουν ή κλείνουν τα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να πετύχουμε αυτονομία σε όλους τους χώρους μιας κατοικίας με αποτέλεσμα οικονομικότερη λειτουργία και δυνατότητα επιλογής διαφορετικής θερμοκρασίας ανά θερμαινόμενο χώρο.

Βάση επικοινωνίας – διανομέας

Aftonomia3Παίρνει εντολή από τους θερμοστάτες χώρου και τη μεταφέρει στους ηλεκτροθερμικούς κινητήρες του συλλέκτη, ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν τα κυκλώματα σύμφωνα με την επιθυμητή θερμοκρασία κάθε χώρου.

Ενεργοποιητής κυκλοφορητή

Aftonomia4Εκκινεί ή σταματά τον κυκλοφορητή της θέρμανσης με την απαραίτητη χρονοκαθυστέρηση, όταν οι θερμοστάτες δίνουν εντολή εκκίνησης ή τερματισμού της θέρμανσης στους ηλεκτροθερμικούς κινητήρες.

Σύστημα θερμοστατών ασύρματης επικοινωνίας

Aftonomia5Οι θερμοστάτες του χώρου λειτουργούν ως πομποί και η βάση ως δέκτης, δίνοντας εντολές στους θερμοηλεκτρικούς κινητήρες του συλλέκτη να ανοίγουν και να κλείνουν τα κυκλώματα χωρίς τη χρήση καλωδίων. Έξυπνη και ευέλικτη λύση στις περιπτώσεις που επιθυμούμε να τοποθετήσουμε εκ των υστέρων ξεχωριστούς θερμοστάτες για τον έλεγχο της επιθυμητής θερμοκρασίας ανά χώρο, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουμε καλώδια επικοινωνίας.

Αντιστάθμιση

Aftonomia6Αναγνωρίζει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος με ένα αισθητήριο και επενεργεί στην τρίοδη βάνα ανάμιξης και στον κυκλοφορητή της θέρμανσης. Έτσι προλαμβάνεται η αδράνεια του συστήματος σύμφωνα με τις θερμοκρασιακές αλλαγές του περιβάλλοντος, επιτυγχάνοντας οικονομικότερη λειτουργία της θέρμανσης.

Θερμοστάτης χώρου

Με το θερμοστάτη, ο οποίος αντιδρά στις θερμοκρασιακές αλλαγές με ακρίβεια έως και 0,1°C, επιτυγχάνουμε την επιθυμητή θερμοκρασία του χώρου. Έτσι αυξάνουμε την ακρίβεια της θερμοκρασίας κατά δέκα φορές σε σχέση με τους κοινούς θερμοστάτες.

Συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης  – INTERPLAST